Veilig reizen met de bus

Veilig reizen met de bus

Blog delen

Gaat u een touringcar huren of gaat u mee met een busreis, wij vertellen u graag meer over comfortabel en veilig reizen.

Voor een comfortabele en prettig reis is veiligheid van groot belang. Doordat veiligheid een belangrijk aspect is, kunt u de reis zonder zorgen maken. Wij hechten veel waarde aan uw veiligheid en de veiligheid van de chauffeur.

Persoonlijke veiligheid

U kunt zelf bijdragen aan uw eigen veiligheid tijdens de busreis. Blijf tijdens de reis op uw zitplaats zitten en loop niet onnodig door de bus. Volg bij calamiteiten altijd de instructies van de chauffeur op.

Opgeleide chauffeurs

Onze chauffeurs volgen cursussen om de veiligheid gedurende de hele busreis te kunnen waarborgen. Daarnaast zijn touringcarchauffeurs getraind op besluitvaardig, defensief en sociaal rijgedrag.

Voor uw eigen veiligheid is het advies om altijd aandachtig te luisteren naar de veiligheidsinstructies van de chauffeur. Is iets niet duidelijk, stel uw vraag aan de chauffeur. De chauffeurs zijn tenslotte opgeleid om een veilige omgeving voor u en uw medepassagiers te creëren.

Onderhoud touringcars

Wij stellen hoge aan eisen aan onderhoud. Er wordt preventief onderhoud uitgevoerd, zodat u ook zonder zorgen veilig op uw bestemming komt. Daarnaast moet iedere touringcar jaarlijks gekeurd worden.

Rijtijden

Iedere busmaatschappij en chauffeur moet zich houden aan de rijtijden. Zo gelden er regels voor de maximale rijtijden en minimale rusttijd.

Veiligheidsvoorzieningen

In de touringcar vindt u een EHBO-koffer, brandblusser en veiligheidshamers. Daarnaast is iedere zitplaats voorzien van een veiligheidsgordel. Sommige touringcars beschikken zelfs over een AED.

Bagage

Wij adviseren om uw persoonlijke waardevolle eigendommen altijd goed in de gaten te houden. Koffers en grote tassen worden opgeborgen in de daarvoor bestemde bagageruimte. Zorg er daarnaast voor dat u koffers en grote tassen voorziet van een label met uw contactgegevens. U voorkomt daarmee dat uw bagage zoek raakt.

Om beschadiging te voorkomen is het belangrijk dat uw koffer of tas schoon en netjes is. Scherpe onderdelen kunnen de bagage van medepassagiers beschadigen.

Tips om comfortabel te reizen

Met een goede voorbereiding maakt u de volgende busreis comfortabel en prettig. Lees onze tips over comfortabel reizen met een bus.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Meer inspiratie en tips

Bus
Busvervoer naar het vliegveld

Busvervoer naar Weeze Airport

Heb je met een grote groep een vliegreis vanaf Weeze Airport in het vooruitzicht? Maak je niet druk over het vervoer. Je ontdekt in deze blog niet alleen de mogelijkheden van busvervoer van en naar Weeze Airport, maar ook het vervoer per trein.

Verder lezen >>