Ga goed voorbereid op schoolreis

Ga goed voorbereid op schoolreis

Blog delen

Bent u bezig met het organiseren van de volgende schoolreis? Met onze tips, speciaal voor het organiseren van een schoolreis, heeft u straks alles goed geregeld.

Schoolreizen zijn vaak in de maanden mei, juni, juli en september. Dit zijn populaire maanden en daardoor is de vraag naar busvervoer groot. Begin altijd zo vroeg mogelijk met het organiseren van een schoolreis. Zo voorkomt u teleurstelling bij het regelen van onder andere busvervoer.

Wat moet u allemaal regelen voor een schoolreis?

1. Bepalen van de bestemming

Bedenk vooraf of u dit jaar naar een museum, pretpark of dierentuin gaat. Gaat u dit jaar voor een educatieve schoolreis, een ontspannen schoolreis of een combinatie van beide?

Het is belangrijk dat de reistijd niet te lang is, want iedereen is dolenthousiast voor het leukste schooluitje van het jaar.

2. Het schoolbudget

Heeft u een budget of moet u het budget nog samenstellen? Zodra er een budget is, is het mogelijk om gericht aan de slag te gaan met het organiseren van de schoolreis. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de entreeprijzen, vervoerskosten en eventuele maaltijden.

3. Tijdschema

Maak een tijdschema om de dag soepel te laten verlopen. Geef in het tijdschema onder andere aan: de vertrektijd vanaf school en de retourtijd vanaf de bestemming.

Voor schoolreizen zijn de maanden mei, juni, juli en september populaire maanden. Wellicht is een ander moment in het schooljaar ook geschikt voor een schoolreis. Blijf flexibel in de dag dat u op schoolreis gaat. Dit kan helpen bij het organiseren van busvervoer.

4. Het aantal leerlingen

Het is handig om te weten hoeveel leerlingen er meegaan op schoolreis. Op deze manier kunt u gericht prijsopgaven bij busmaatschappijen, musea, pretparken en/of dierentuinen aanvragen.

5. Het aantal begeleiders

Zorg voor voldoende begeleiders om toezicht te houden op de leerlingen. Als u weet wat het aantal leerlingen is, dan kunt u eenvoudig het aantal benodigde begeleiders bepalen. Daarnaast hebben begeleiders per ‘X’ aantal leerlingen vaak gratis toegang tot musea, pretparken en dierentuinen.

6. Entreetickets

Gaat uzelf de entreetickets regelen of laat u dit door de busmaatschappij regelen?

Door zelf de entreetickets te regelen, heeft u altijd de controle. In sommige gevallen kunnen busmaatschappijen tegen een gereduceerd tarief entreetickets aanbieden.

7. Busvervoer

Gaat u met een grote groep op schoolreis? Het huren van een touringcar is dan een uitstekende optie. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij aan om op tijd het busvervoer te regelen.

8. Toestemming en contactgegevens ouders/verzorgers:

Informeer de ouders/verzorgers over de schoolreis. Stel eventueel een toestemmingsformulier op en verstuur deze voor ondertekening naar de ouders/verzorgers.

In geval van nood is het handig om de contactgegevens van de ouders/verzorgers bij de hand te hebben.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Meer inspiratie en tips

Bus
Busvervoer naar het vliegveld

Busvervoer naar Weeze Airport

Heb je met een grote groep een vliegreis vanaf Weeze Airport in het vooruitzicht? Maak je niet druk over het vervoer. Je ontdekt in deze blog niet alleen de mogelijkheden van busvervoer van en naar Weeze Airport, maar ook het vervoer per trein.

Verder lezen >>